För en bättre
PRIVATEKONOMI

Billiga och gratis nöjen

Det är enkelt att tänka att allt som är roligt kostar pengar. Något som South park berömt skämtade om i sitt kontroversiella scientolog avsnitt. Detta är dock inte sant. De flesta svenska städer erbjuder massor av saker som man kan göra som är helt gratis.

Gå hem till vänner

Man behöver inte alltid träffas ute. Ofta kan det vara mycket mer intimt och trevligt att träffas hemma hos varandra. Det är mycket billigare och man kan prata utan att man riskera att någon hör vad man säger. Om man vill lyxa till det kan man spendera samma pengar man skulle ha spenderat på kaffe för att köpa fina bakelser eller annat och äta till fikat.

museumBesöka Museum

Många museum i Sverige är gratis att besöka om man går på en viss dag. Det är också vanligt att man kan köpa billiga biljetter som ger en tillgång till en lång rad olika museum som man kan besöka under en månad. Detta är ett utmärkt sätt att roa sig själv och förhoppningsvis lära sig något medan man gör det.

Besöka parker och minnesgårdar

Det finns massvis med trevliga parker och trädgårdar som man kan besöka helt gratis. Det är ett enkelt nöje men att ligga i en park under en solig vårdag kan vara helt underbart.

Vandra i våra nationalparker

Sverige har ett stort antal nationalparker spridda över hela Sverige. De erbjuder alla trevliga upplevelser och är helt gratis att besöka.

Se sportevenemang

sportDet finns massvis av olika sportevenemang som man kan se helt gratis. Om du vill kunna se ett ännu större utbud av event helt gratis kan du börja hjälpa till i din lokala klubb. Det ger både vänner och nöje.

Besöka konstutställningar

Det finns alltid en stor mängd olika konstutställningar på olika platser som man kan besöka helt gratis. Utbudet är givetvis störst i storstäderna men det är även möjligt att hitta utställningar i mindre städer.

Gå på förhandsvisningar av teatrar och bio filmer

Många teatrar erbjuder gratis eller mycket billiga biljetter till övningsföreställningar som de håller före premiären. Dessa föreställningar är inte alltid lika bra den slutgiltiga produkten men de är vanligtvis mycket bra och helt gratis. Det är också vanligt att teatergrupper och skolor erbjuder gratis uppsättningar.

I många städer finns det olika klubbar vars medlemmar får gratis biljetter till förhandsvisningar av olika biofilmer. Dessa föreställningar erbjuds för att skapa buzz och för att se hur publiken reagerar på filmen. Det är ett bra sätt att se filmer gratis utan att behöva ladda hem illegala kopior.