För en bättre
PRIVATEKONOMI

Rekordmånad för Volvo

Volvos nya bilmodeller har tagit bilmarknaden med storm. Man fortsätter toppa listan över försäljningar. Detta är dock ingen tillfällighet. Med designspråk som bland annat nya ”Tors hammare” och en lyxigare interiör tillsammans med vackra linjer har man hittat ett sätt att tillfredsställa en helt ny målgrupp.

Volvo har tidigare varit känt som det tråkiga men säkra valet. Material och design har aldrig legat i fokus som nu. Alltså inget bilmärke man köper för att visa upp för sina kompisar. Kunder som tidigare köpte tyska bilar såsom Audi, Mercedes och BMW var utanför räckhåll för svenska biljätten. Numera finner man en stolthet i att köra runt i en Volvo och något man gärna skryter med. Detta är en förändring som leder till dessa toppnoteringar för antalet sålda bilar.

År 2015 kom Volvo ut med nya karossen och modellen för XC90 och detta ändrade Volvos framtid samt sättet man ser på en Volvo bil. Plötsligt började man konkurrera med tyska bilmärkena om dess kunder. Överallt kan du se bilexperter hylla Volvos nya modeller och som numera enligt de konkurrerar med lyxmärkena. Sedan presentationen av nya XC90 har nya Volvo modellerna avlöst varandra en efter en och kundskaran ökar för varje dag. Svenska biljätten är numera ett märke som symboliserar lyx och framgång och samtidigt ett måste att ha i garaget för många familjer.

Även tjänstebilar säljer rekordmycket. Att ha sitt företagslogga på en Volvo betyder plötsligt något och är alltså ingen överraskning att många väljer framförallt V90 som tjänstebil.

I Asien och även Mellanöstern stiger försäljningen för Volvo med några procentenheter.