För en bättre
PRIVATEKONOMI

Var förbered när pengarna inte räcker till

Ibland kan det vara svårt att få pengarna att räcka till allt man behöver köpa en månad. Detta är extra sant om man råkar ut för någon större oförutsedd utgift. När detta händer kan man tvingas ta dyra snabblån såsom SMS lån för att klara av månaden. Dessa lån är inte bara dyra utan man riskerar även att fastna i en ond spiral där man blir alltmer beroende av sms lån. Detta kan ha en mycket negativ effekt på din ekonomi och det tar inte länge innan du har betalt mer i avgifter än det belopp du ursprungligen behövde låna.

pengarAtt pengarna inte räcker till en månad behöver dock inte vara hela världen och det behöver inte skada din ekonomi så länge du inser i förväg att det kan hända och förbereder dig för det. Om du är förbered så är händelser av denna typ inget mer än små irritationer i vardagen.

Om du befinner dig i en svår ekonomisk situationen och behöver låna pengar redan nu så är det mycket viktigt att du inte bara tar först bästa lån du hittar utan att du använder en webbsida såsom denna för att hitta ett så billigt lån som möjligt. Du kan spara hundralappar genom att välja rätt lån.

Här nedan kommer vi att titta på tre bra sätt som du kan förbereda dig för en månad när dina pengar inte räcker till. Alla kan använda sig av dessa metoder oavsett hur mycket pengar de tjänar.

Spara så att du har en buffert

Det absolut bästa sättet att förbereda sig inför oförutsedda utgifter är genom att spara pengar så att man har en buffert att ta av när man behöver det. En mycket bra vana är att sätta av 1000 kr i början av varje månad till ett speciellt konto som man inte får röra om det inte verkligen rör sig om en nödsituation. Det är mycket viktigt att man håller sig disciplinerad med denna reservfond och inte lånar ur den för onödig konsumtion. Den skall bara användas för oförutsedda avgifter. När den börjar bli lite större kan den även användas för kostnader som är avsedda att för att förbättra ditt liv såsom t.ex. att gå kurser som kan ge dig bättre karriär möjligheter.

Det kan tyvärr vara ganska svårt att spara ihop pengar till en buffert. Turligt nog finns det andra lösningar som inte kräver att man sparar ihop pengar. Att spara ihop pengarna i förväg är dock som sagt alltid det absolut bästa alternativet.

Ansök om ett kreditkort med 60 dagar gratis kredit

buffertEtt mycket bra sätt att alltid ha en buffert när man behöver den så att man inte behöver ta dyra sms lån är genom att ansöka om ett bra kreditkort med en lämplig kredit. Genom att ansöka om ett kreditkort innan man behöver låna pengar så har man redan en kredit redo när olyckan inträffar och man behöver lite extra pengar. Ett kreditkort som används ansvarsfullt är en extra säkerhet som gör att man kan klara sig igenom svåra situationer utan att det kostar en massa extra pengar.

Det finns ett stort antal bra kreditkort på den svenska marknaden. Ett antal av dessa erbjuder gratis kredit i 30 eller 60 dagar. Detta innebär att man inte betalar någon ränta eller några andra avgifter om man betalar tillbaka de pengar man lånat inom denna period. Att ha ett kreditkort av denna typ ger dig alltså tillgång till en helt gratis kortfristig kredit som finns där när du behöver den. Du behöver aldrig ansöka om ett snabblån, du behöver aldrig betala dyra uppläggningsavgifter eller faktureringsavgifter och du behöver aldrig betala ränta på dina lån.

Om man är förutseende och ansöker om ett kreditkort av denna typ så har man tillgång till helt gratis snabb lån. Det kan spara dig mycket pengar om du regelbundet använder sms lån och ge dig en bra säkerhet även om du inte gör det.

Många av dessa kreditkort tar ut en lägre årsavgift som är mer än värd att betala om man ser till vad man får i utbyte.

Ansök om en kontokredit

En kontokredit fungerar på ett liknande sätt som ett kreditkort och erbjuder samma fördelar som ett kreditkort. En kontokredit är en godkänd kredit som väntar på dig på ett konto och som du kan använda när du vill till vad du vill. Precis som med kreditkort kan en kontokredit vara ett mycket bra verktyg om du använder den på ett ansvarsfullt sätt.

Många kontokredit ger dig 30 räntefria dagar och så länge som du betalar tillbaka de pengar du lånat när du får nästa län så behöver du aldrig betala någon ränta eller avgifter. Räntan är ofta relativt låg även om du inte kan betala tillbaka pengarna på en gång utan måste vänta några månader.